* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Отварање дечје недеље - Велико срце деце Србије

Већ традиционално, дочеком првачића у Народној библиотеци “Симеон Пишчевић”, данас је у Шиду званично почела “Дечја недеља”. Ученике првог разреда Основних школа „Сремски фронт“ и „Бранко Радичевић“ поздравили су Цветин Аничић, у име Организационог одбора “Дечје недеље” и књижничарка дечјег одељења Гоца Арсеновић, у име Библиотеке. Првачићима су уручене бесплатне чланске карте које ће моћи да користе током трајање целе основне школе.

Отварање дечје недеље- Велико срце деце Србије

Отварање дечје недеље- Велико срце деце Србије

Ученици су за овај свечани тренутак са својим учитељицама Јеленом Вукелић и Соњом Видовић припремили разне рецитације, али и безброј питања за библиотекаре, који су као и увек имали одговор на све теме и сва интересовања.

Отварање дечје недеље- Велико срце деце Србије

Поред забавног дела, малишани су чули и нешто више о својим обавезама као нови чланови библиотеке. Ту смо им објаснили начин на који се одвија позајмица у библиотекама, ко сноси одговорност за непоштовање рока позајмице, као и у каквом стању и условима треба чувати позајмљену књигу. Иако се чини да је за први дан можда превише информација, све недоумице ће нестати када деца стекну навику доласка у библиотеку, јер деца тада формирају свој приступ обавезама, поштују рокове и позајмљене ствари, а временом схвате и да се непрочитана књига може дуже задржати уз продужење рока. Дакле, добро нам дошли драги првачићи, паметно искористите своје чланске карте, а библиотека је ту за вас широм отворених врата.

Отварање дечје недеље- Велико срце деце Србије

Отварање дечје недеље- Велико срце деце Србије

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal