* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Међународни фестивал младих „БИНА МИРА“ у Шиду

У периоду између 17. и 22. септембра, Шид је био домаћин међународног фестивала младих „БИНА МИРА“, који се сваке године одржава у другој држави и који домаћинима приреди незаборавно искуство, повезаност, емпатију и нова сазнања из којих се као резултат јавља подршка и пријатељство на међународном нивоу. Фестивал је свечано отворен у сали Културно образовног центра у Шиду премијером представе домаћих учесника „Дуга шетња до куће“.

Међународни фестивал младих „БИНА МИРА“ у Шиду

Поред свакодневних вечерњих представа које су нам приредили гости, током дана одржавале су се креативне позоришне радионице и посете граду Шиду и његовим лепотама. Народна библиотека „Симеон Пишчевић“ била је одредиште за одржавање креативних позоришних радионица између 18. И 22. Септембра, сваког дана од 15 до 17 часова, за учеснике из Немачке, Македоније, Словеније, Белгије, Руминије, Босне и Херцеговине/ Републике Српске, Хрватске, као и домаће учеснике.

Међународни фестивал младих „БИНА МИРА“ у Шиду

Општина Шид на челу са председником Зораном Семеновићем, приредила је гостима угодан и доживљајима испуњен боравак, те је сваки учесник из укупно осам земаља са собом понео најбоље утиске и најлепше слике наше равнице. Овим путем бисмо се захвалили што је путујући фестивал одлучио да ове године њихова станица буде Шид, као први град у Републици Србији који је угостио „БИНУ МИРА“. Као што је на почетку речено, циљ фестивала јесте повезивање различитости и слање поруке да смо сви једнаки, те је пожељан увек велики број учесника из различитих земаља, а Шид је то умео да обједини и представи у најбољем светлу.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal