* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

42. „Јастребићеви књижевни сусрети“

У мирном шидском насељу, родном месту једног од најпознатијих књижевника ових простора, Благоја Јастребића, одржани су 10. јуна 42. „Јастребићеви књижевни сусрети“.

42. „Јастребићеви књижевни сусрети“

Учесници скупа посетили су гроб овог великана који нас је прерано напустио, где су поред осталих, у име Народне библиотеке „Симеон Пишшчевић“ Шид, венце положиле Славица Варничић директор Библиотеке и Јована Бакајлић, библиотекар завичајне збирке. Потом је у његову част приређен пригодан програм у дворишту ОШ „Вук Караџић“ у Вашици.

42. „Јастребићеви књижевни сусрети“

42. „Јастребићеви књижевни сусрети“

Стихове су говорили песници из Врбаса, Благоје Баковић и Мирослав Алексић, те чланови Удружења писаца „Јанко Веселиновић“ из Богатића, Српског уметничког друштва из Београда и Књижевне заједнице Шид. Културно – уметнички програм увеличали су млађа група СКУД „Свети Сава“ из Шида, под руководством Бранислава Николића и вокална солисткиња Јована Петровић уз пратњу Народног оркестра на челу са Дарком Галоњом. Песничко умеће показале су ученице ОШ „Вук Караџић“ из Вашице уз подршку свог ментора, наставнице српског језика Горане Николић, а потом се представила и учитељица Невена Ковачевић уз песму „Да смо се раније срели“. Организатори овог скупа уз подршку Општине Шид били су Културно образовни центар Шид и Књижевна заједница „Благоје Јастребић“ из Вашице.

42. „Јастребићеви књижевни сусрети“

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal