* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Скупштина Подружнице библиотекара Срема

Овогодишња редовна Скупштина Подружнице библиотекара Срема одржана је у петак, другог јуна, у организацији домаћина Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ Шид.

Скупштина Подружнице библиотекара Срема

Уважене госте пре званичног преласка на дневни ред Скупштине, поздравили су директор Библиотеке Славица Варничић и председник Општине Шид, господин Зоран Семеновић, који је овом приликом истакао да је од велике важности неговање и јачање оваквих веза у култури, те да Библиотека и остале установе културе шидске општине имају велику подршку свог оснивача у својим активностима и постављеним циљевима.

Скупштина Подружнице библиотекара Срема

Скупштином су председавали Славица Варничић, директор Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ Шид, Јелена Глишовић, председник Библиотекарског друштва Србије, Ружица Станковић, председник Подружнице библиотекара Срема, а потом и Драгана Тојага из Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић“ из Старе Пазове. Како је ово била уједно и изборна скупштина, изабрано је ново руководство Подружнице. За делегате изабрани су Слободан Кекић (Ср. Митровица), Драгана Ђорђевић (Рума) и Весна Степановић (Инђија), за секретара је изабрана Мирјана Делић (Ср. Митровица), а за новог председника Подружнице изабрана је Драгана Тојага (Стара Пазова).

Јелена Глишовић похвалила је организацију јучерашњег скупа и досадашњи рад Подружнице. Истакла је да је ово једна важна и вредна спона у култури, те да библиотекари Срема буду поносни на њу и да наставе са неговањем исте уз подршку БДС-а.

Скупштина Подружнице библиотекара Срема

У оквиру струке, тема овогодишње Скупштине била је „Проширена улога библиотека у локалној заједници“, а предавач је била др Добрила Бегенишић из Народне библиотеке Србије. Извештај о раду Подружнице за 2022. годину поднела је Ружица Станковић, бивши председник Подружнице, из Библиотеке „Глигорије Возаровић“ Сремска Митровица. Извештај о „Сусретима библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића“, поднела је Тамара Бараћ из Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије. Извештај о Сабору библиотекара Срема који се одржава сваке године у месецу октобру у Српској читаоници у Иригу поднела је Вера Новковић, директор Читаонице. Милијана Дмитровић Торма, као главни и одговорни уредник, представила је нови, 23. број Годишњака библиотека Срема, који објављује Подружница библиотекара Срема.

Скупштина Подружнице библиотекара Срема

Скупштина Подружнице библиотекара Срема

Традиционално, библиотекари су се дружили „С писцем у подне“, где је гост Подружнице био Срђан Малешевић, шидски истакнути песник. Након угодног програма, гостима је приређен обилазак града Шида, где су посетили Црквену ризницу Српског православног архијерејског намесништва шидског, Музеј наивне уметности „Илијанум“ Шид и Галерију слика „Сава Шумановић“ Шид.

Скупштина Подружнице библиотекара Срема

 

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal