* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

  • Почетак
  • Новости
  • Управник Народне библиотеке Србије у посети Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ Шид

Управник Народне библиотеке Србије у посети Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ Шид

Библиотека је данас била почаствована посетом управника Народне библиотеке Србије, др Владимира Пиштала. Управника је дочекала директорка Библиотеке Славица Варничић и у име колектива пожелела добродошлицу у наш мали храм културе кога чине приближно 60.000 јединица књижне грађе, око 2.600 активних корисника годишње, новоизграђени објекат са уређеним простором, љубазан колектив и топла атмосфера.

Управник Народне библиотеке Србије у посети Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ Шид

Пријатно изненађен стањем у ком се Библиотека налази, нагласио је да се ретко наилази на савремено опремљену и наменски грађену библиотеку, како у Србији тако и шире, која је кројена по потребама корисника и да је ово јединствен пример у досадашњим обиласцима библиотека.

Сходно искуству у овој области, напоменуо је да је изузетно похвално што локална самоуправа на челу са председником општине Шид, Зораном Семеновићем, препознаје вредност постојања установа културе, те се све активности одржавају уз потпуну подршку оснивача, без чега би даљи рад био знатно отежан или скоро немогућ.

Управник Народне библиотеке Србије у посети Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ Шид

Управник се интересовао за активности Библиотеке, планове, усавршавање запослених и друге послове који предстоје у наредном периоду. Упознат са краткорочним и дугорочним циљевима Библиотеке, пожелео је срећу у даљем раду и истакао да цени залагање нашег колектива ка тежњи да се услуга у библиотекарству подигне на највиши ниво.

Владимир Пиштало је један од најзначајнијих савремених српских писаца. Његова најпознатија дела су романи Тесла, портрет међу маскама (НИН-ова награда 2008, Награда за најбољу књигу у мрежи јавних библиотека у Србији), Миленијум у Београду, Венеција (Награде „Кочићево перо” и „Мома Димић”), Сунце овог дана: Писмо Андрићу, Значење џокера (Награда „Меша Селимовић”). Књиге Владимира Пиштала су превођене на енглески, немачки, француски, словачки, руски и италијански језик. Од децембра 2021. године је управник Народне библиотеке Србије.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal