* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Радионица са децом: “10 златних речи”

Данашња радионица под називом “10 златних речи” одржана је са малишанима средње васпитне групе ПУ “Јелица Станивуковић-Шиља” из Шида, уз присуство васпитачица Драгане Горајшћан и Милице Крмек.

Радионица са децом: “10 златних речи”

Наше будуће, уједно и најмлађе кориснике, дочекала је Славица Варничић, директорка Библиотеке. Пожелела им је добродошлицу, а уједно се и захвалила како на поклон постеру ручно прављеном са пуно пажње, тако и васпитачицама што у најранијем добу указују малишанима на вредности које чува једна оваква установа, где се негује писана реч, а слави књига.

Радионица са децом: “10 златних речи”

Радионица са децом: “10 златних речи”

Колико је важно рећи неке од речи попут "хвала", "опрости" и "извини", чули смо како од књижничарке Гоце Арсеновић са дечјег одељења, тако и од наших гостију који су се наоружали лепим манирима, те исправно одговорили на свако постављено питање. Приликом разматрања речи "опрости", неко је споменуо један сасвим прикладан одговор који треба увек да нам је на уму, дакле: "Па сваком се деси да погреши", што нас заиста и чини људима, јер "ко ради тај и греши", а ко уме и да опрости нечију грешку сведок је ширине људске емпатије, подршке, разумевања. То је само један од примера са данашње радионице, те позивамо и одрасле да упијају дечје мудрости, повремено чак и запишу, јер дечја душа је неисцрпни извор емоција, креативности, осећајности, као и свих осталих врлина које карактеришу једног човека за пример.

Радионица са децом: “10 златних речи”

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal