* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

  • Почетак
  • Новости
  • Успешно одржан I Међународни фестивал хармонике „ШИДфест“

Успешно одржан I Међународни фестивал хармонике „ШИДфест“

Концертом ученика из Србије и региона, уз музичке радионице и концерт Крагујевачког академског оркестра акордеониста, обележени су други и трећи дан фестивала.

Успешно одржан I Међународни фестивал хармонике „ШИДфест“

Композицијама које су припремили под менторством својих професора, шидској публици су се представили ученици МШ "Исидор Бајић" из Новог Сада, ОМШ "Теодор-Тоша Андрејевић" из Руме, МШ "Корнелије Станковић" из Бијељине, ЈУ "Прва основна школа" из Живиница, Удружења "Дунавске зоре" из Борова и ученици ОМШ "Филип Вишњић" из Шида, док су се трећег дана одржале многе активности. Током трећег дана фестивала, ученици основних и средњих музичких школа из Србије и региона, као и сви љубитељи музике и хармонике, присуствовали су музичко едукативним радионицама. О хармоници у народној музици говорили су доц. др Здравко Ранисављевић, професор Факултета музичке уметности у Београду и Александар Софронијевић, један од најбољих српских хармоникаша. Радионицу на тему “Кораци који су обележили историју хармонике” одржали су професори Филолошко-уметничког факултета из Крагујевца.

Успешно одржан I Међународни фестивал хармонике „ШИДфест“

Концертом Крагујевачког академског оркестра акордеониста, испраћеног громогласним аплаузом шидске публике, званично је затворен овогодишњи “ШИДфест”. Оркестар који чини више од двадесет студената и професора Филолошко-уметничког факултета из Крагујевца у најбољем светлу промовише и презентује хармонику као академски инструмент, како у Србији, тако и у свету.

Успешно одржан I Међународни фестивал хармонике „ШИДфест“

Вечерашњем концерту присуствовали су председник општине Шид, Зоран Семеновић, Ђурђијана Јовановић и Александра Никшић, самосталне саветнице у Министарству културе под чијим покровотељством је одржан први Међународни фестивал хармонике у нашем граду. Удружење "Шидарт" и Народна библиотека "Симеон Пишчевић" Шид, примили су похвале упућене од стране Општине Шид, на сарадњи у организацији и реализацији програма Фестивала.

Успешно одржан I Међународни фестивал хармонике „ШИДфест“

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal