* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

65. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

На нашу радост, и ове године смо у сарадњи са Културно образовним центром из Шида, заузели учешће на „Змајевим дечјим играма“, фестивалу стваралаштва, весеља и игре, ком се радују сва деца на овим просторима а и шире. Друге недеље јуна Нови Сад je угостиo безмало 5000 малих и младих уметника, који су својом ведрином и учешћем увеличали овај фестивал под слоганом „Где шапуће Дунав плав“.

65. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

65. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Четвртог дана фестивала, Народна библиотека “Симеон Пишчевић” из Шида представила се предавањем које су пратили ученици трећег разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Каменице. Предавање и обуку о примени COBISS платформе под насловом: „Пронађи књигу лако, ми ћемо ти рећи како!“, одржала је библиотекарка Јована Бакајлић.

65. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Уз све чешће ослањање на електронске изворе и средства, ово предавање је послужило као смерница и помоћ младим нараштајима да те изворе искористе при претрази омиљених наслова, али и оних неопходних за школовање, дакле прописаних школским програмом. Чињеница је да деца данас веома добро владају новим технологијама, те је ово предавање са собом носило и циљ да те технологије користе у праве сврхе.

65. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

Заинтересовани за тему, ученици су на крају предавања имали спремна питања, али су били и расположени за заједничке претраге омиљених наслова, аутора, ликова и др. Учитељица Вера Стојшић-Гашпаровски је на крају нашег дружења замолила ученике да запишу све чега се сећају са предавања, како би покушали применити усвојене смернице и другом приликом.

Поред Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" Шид, кроз позоришне представе и креативне радионице, на Змајевим дечјим играма представили су се и Културно образовни центар из Шида, Музеј наивне уметности "Илијанум" Шид и Галерија слика "Сава Шумановић".

65. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal