* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Годишња скупштина Подружнице библиотекара Срема

Годишња скупштина Подружнице библиотекара Срема

У петак, 27. маја, одржана је годишња скупштина Подружнице библиотекара Срема, у прелепом природном амбијенту „Салаш од срца“ који је смештен у Голубинцима, где нас је угостио овогодишњи домаћин, Народна библиотека „Доситеј Обрадовић“ из Старе Пазове.

Годишња скупштина Подружнице библиотекара Срема

Присутне је у име домаћина поздравила Драгана Милаш, директорка Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић“ из Старе Пазове и директор матичне библиотеке „Глигорије Возаровић“ из Сремске Митровице Слободан Кекић. Убрзо је уследило и предавање „Визије и вредности- библиотекарска професија пред савременим изазовима“, редовног професора Педагошког факултета Жељка Вучковића. Председник Подружнице, Ружица Станковић, поднела је Извештај о раду и представила досадашњи рад Подружнице поводом јубилеја 50 година постојања и рада нашег струковног удружења.

Весна Степановић је у име Управног одбора Библиотекарског друштва Србије представила измене у Правилнику о раду Подружнице библиотекара Срема, које су присутни библиотекари Срема једногласно усвојили. Затим нас је на предстојеће „Сусрете библиографа у спомен на др Георгија Михаиловића“ подсетила и позвала Бранислава Танасић, директорка библиотеке „Др Ђорђе Натошевић“ Инђија. Директорка Српске читаонице у Иригу, Вера Новковић, поднела је Извештај о 58. Сабору библиотекара у Иригу, док је Милијана Дмитровић Торма препремила хронолошки призак Годишњака библиотека Срема као главни и одговорни уредник истог, те је представила и нови 22. број који садржи радове библиотекара који се односе на 2021. годину.

Годишња скупштина Подружнице библиотекара Срема

По традицији, Скупштина завршава заседање уз „Писца у подне“, те су ове године о књизи „Библиотеке Срема“ говориле Гордана Ђилас, Весна Петровић и Славица Варничић, представљајући садржај ове монографије, значајне како за библиотекаре тако и за цео сремски регион.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal