* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

СРЕЋНА СРБИЈА у посети Библиотеци

Леп почетак ове године обележен је посетом Мирјане Бобић Мојсиловић ради припремања прилога који ће се појавити у емисији „Срећна Србија“ на Првој српској телевизији. Предвиђени датум за објаву ове репортаже је 21. фебруар ове године.
СРЕЋНА СРБИЈА у посети Библиотеци

Мирјана Бобић Мојсиловић је позната српска књижевница и новинарка која се након завршене Прве београдске гимназије пронашла на смеру новинарство при Факултету политичких наука у Београду, те на крају у потпуности оправдала своја опредељења. Новинарством се бави од 1979. године када је постала сарадник „Омладинских новина“ и „Дуге“. Била је уредник у часопису „Интервју“, а затим уредник-аутор у „Дуги“. Писала је за НИН, Младину, Данас, Ослобођење, Недељу, Политику, ТВ ревију, Став, Демократију итд.

Увек ведрог духа, па тако и овај пут, Мирјана се уз екипу ТОШ-а прошетала Шидом и ужом околином, у циљу приказивања културних баштина, грађевина и природних лепота овог места, те је између осталог поред Библиотеке посетила и Цркву Светог великомученика Кнеза Лазара- познату као „Лазарица“, Музеј наивне уметности „Илијанум“, Галерију слика „Сава Шумановић“, Спомен кућу Саве Шумановића, Манастир Привина Глава, Винарију Илић-Нијемчевић- Бикић До, пољопривредно газдинство „Стеван Фаркаш“ и пољопривредно газдинство „Славна Славујевић“ познато као „Љута Сремица“.

Да не бисмо открили превише детаља, препоручујемо да погледате ову епизоду емисије „Срећна Србија“, за предвиђени датум: 21. фебруар ове године.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal