* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Радионица са децом: Украси јелку – улепшај празнике

Радионица са децом: Украси јелку – улепшај празнике

Када зимски дани покуцају на врата, обично нас обузме дух зимских чаролија, који већ свуда у свету подразумева украшавање јелке, кићење куће и дворишта, спремање зимских слатких пецива, породичних окупљања и др. Једну такву празничну атмосферу донела су нам деца Предшколске установе „Јелица Станивуковић“ Шиља из Шида, са својим васпитачицама Драганом Продановић и Сањом Јелушић.

Малишани су нас на самом почетку пријатно изненадили подацима које су запамтили од прошлог пута, а тичу се библиотеке и позајмице књига, што и јесте један од циљева који се постиже игром и радионицама које Библиотека припрема. Спретно су украшавали своје јелкице, чак су након украшавања стигли да се позабаве и бојанкама, али и да чују по коју лепу поучну новогодишњу бајку коју је припремила колегиница Гоца Арсеновић.

Радионица са децом: Украси јелку – улепшај празнике

Окићена јелка је незаобилазни део новогодишњих и божићних празника. Шарена, светлећа јелка пуна украса је нешто што сви воле, независно од броја година. Кити се у готово свим културама, без обзира на то да ли се у појединим државама слави Божић или не. Једноставно, окићена јелка је симбол празничног духа, породичне повезаности, зимске чаролије, као и симбол нечег новог и успешнијег што долази.

Радионица са децом: Украси јелку – улепшај празнике

Циљ радионице је био да се деца забаве, да развијају моторичке способности, али и да нам пренесу какви су били током године и да ли сматрају да су заслужили поклоне од Деда Мраза. Наравно, деца су толико чиста и нежна бића да су увек вредна пажње, што смо им и показали током дружења, те им поручили да их свакако пуно поклона чека под овако лепо украшеним јелкама.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal