Одржан 58. Сабор библиотекара Срема

Српска читаоница у Иригу је и ове године угостила бројне библиотекаре у својим просторијама поводом Сабора библиотекара Срема. Поздравну реч одржале су Вера Новковић, директорка Српске читаонице у Иригу и Невена Наић, председница организационог одбора 58. Сабор. У току отварања Сабора, домаћин је имао и ту част да се присутнима обрати и председник Библиотекарског друштва Србије, Богдан Трифуновић.

Одржан 58. Сабор библиотекара Срема

У склопу Сабора, одржане су занимљиве изложбе, међу којима је прва била електронског типа коју је приредила Народна библиотека „Доситеј Обрадовић“ из Старе Пазове под називом „Ф. М. Достојевски- Биографија“. Тематске изложбе које су биле постављене носиле су називе „Толстој и Достојевски у српској култури“ (Библиотека града Београда) и „Нека куца срце мога Срема“ (Библиотека „Глигорије Возаровић“ Сремска Митровица).

Овогодишња добитница награде „Доситеј Обрадовић“ коју додељује Подружница библиотекара Срема је Љиљана Савић, виши библиотекар установе „Градска библиотека Атанасије Стојковић“ у Руми.

Одржан 58. Сабор библиотекара Срема

Директорка Српске читаонице у Иригу, Вера Новковић, представила је издавачку делатност Српске читаонице у Иригу у 2021. години. Сабор је увеличан уметничким програмом ученика музичке школе „Музички кутак“ удружења „Арс футура“ из Руме.

Одржан 58. Сабор библиотекара Срема

Као круна квалитетног дружења, уследила је посета манастиру Гргетег и манастирској библиотеци.