* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Септембар у Библиотеци

Међународни дан писмености
Међународни дан писмености у Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ обележен је уз пригодну изложбу постављену у холу Библиотеке. Изложбом су обухваћене актуелне граматичке и правописне грешке које се често праве при писању, део теорије у складу са темом, као и изрезбарена слова нашег писма. Идеја о обележавању Међународног дана писмености појавила се у септембру 1965. године у Техерану, на Светској конференцији министара образовања на тему искорењивања неписмености. Као дан обележавања изабран је 8. септембар, а УНЕСКО је обележавање почео 1966. године.
Септембар у Библиотеци

Септембар у знаку шидских великана
Месец септембар обележили су датуми рођења три завичајца, те је њима посвећена изложба „Септембар у знаку шидских великана“. Изложбом су приказани Симеон Пишчевић - велики књижевник, војсковођа и српски официр, Георгије Магарашевић - покретач и уредник првог српског часописа и Димитрије Мита Орешковић - најпознатији мајстор тамбуре ових простора.

Септембар у Библиотеци

Септембар у Библиотеци

42. Вишњићеви дани
У склопу обележавања 42. Вишњићевих дана, у библиотеци која је смештена у Етно поставци, постављена је изложба „Вишњићеви дани у 21. веку“, коју је организовала Народна библиотека „Симеон Пишчевић“ Шид, како би приказала последње две деценије одржавања овако значајне манифестације која се наставила и у новом миленијуму.

Септембар у Библиотеци

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal