* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

64. Змајеве дечје игре

64. Змајеве дечје игре

Фестивал стваралаштва за децу који по величини досеже европске оквире и који се одржава већ 64. пут, јесу Змајеве дечје игре. Првог дана фестивала, Народна библиотека Симеон Пишчевић из Шида имала је част да њен тим библиотекара учествује у радионици са ученицима основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Каменице.

64. Змајеве дечје игре

Радионица „Мемоари са двора у Змајевој кући“ је одржана у дворишту Спомен збирке „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Каменици, где су ученици пажљиво слушали како о шидском завичајцу Симеону Пишчевићу, историјском развоју Библиотеке, тако и о редовним темама попут увиђања разлика између читања преко малих екрана и служења интернетом или читања из праве књиге.

64. Змајеве дечје игре

Ученици су показали велико интересовање за сарадњу, те су са лакоћом давали маштовите одговоре када су у питању „куће књига“ и читање, извори са интернета попут „wikipedie“ или класични извори информација у корицама. Посебно су били инспирисани Мемоарима Симеона Пишчевића, те су закључили да они често пишу своје мемоаре када бележе догађаје са распуста или свакодневнице.

64. Змајеве дечје игре

Поред Народне библиотеке "Симеон Пишчевић", кроз креативне радионице на Змајевим дечјим играма представили су се Музеј наивне уметности "Илијанум" са бојанком и колажем дела Илије Башичевића - Босиља и Галерија слика "Сава Шумановић" радионицом портрета.

Змајеве дечје игре ће трајати од 21. до 27. јуна и објединиће 80 уметничких целина на више од 30 градских и приградских програмских локација.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal