* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Изложба поводом Вишњићевих дана

У сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" Шид постављена је пригодна изложба поводом 41. Вишњићевих дана. Уз основне податке о самом Вишњићу, приложени су и текстови који приказују мисли неких других значајних личности управо о Вишњићу. Уз све то, ту је и неколико фотографија са ранијих прослава.

Изложба поводом Вишњићевих дана

Народна библиотека "Симеон Пишчевић" Шид је и ове године расписала Конкурс за избор најбољих радова на теме о Вишњићу за ученике виших разреда основних школа и ученике средњих школа. Као и увек, најбољи радови су награђени. Прво место међу средњошколцима освојила је Јелена Здјелар, ученица трећег разреда Медицинске школе "Драгиња Никшић" из Сремске Митровице. По две награде су додељене за друго и треће место. Другонаграђени радови су ученица четвртог разреда Гимназије "Сава Шумановић" Шид Душице Валентировић и Јелене Божин. Треће место заузели су радови, такође ученика Гимназије "Сава Шумановић" Шид, Јоване Лазић из другог разреда и Ђорђа Ракића из првог разреда.

У категорији основних школа пријављен је само један рад па је тако прво место освојила Срна Аничић, ученица ОШ "Бранко Радичевић" Шид, из осмог разреда.

За учешће на Конкурсу, похваљени су ученици из Гимназије Анастасија Дедијер и Ивана Рађевић из првог разреда и Тамара Јефтић из другог рареда. Радови ће се читати, по устаљеној пракси, последњег дана у оквиру ове манифестације, а то је ове године понедељак 28. септембар,са почетком у 18 часова у сали Културно-образовног центра Шид.

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal