* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

ФЕСК 2019-награда Пишчевићу

Фестивал књига капиталних издања ФЕСК-Пази шта читаш, уствари фестивал хуманистике, културе и уметности, јединствен је по томе што представља само квалитетне наслове из области хуманистичких и друштвених наука, културе и уметности.

ФЕСК 2019-награда Пишчевићу

Фестивал организује ХЕРАеду под покровитељством Министарства културе и информисања. Управо на том фестивалу нашла се и једна књига коју је заједно са издавачком кућом Академска књига издала Народна библиотека "Симеон Пишчевић" Шид.

Реч је о књизи Симеона Пишчевића "Историја Срба" (аутентичан наслов "Књига о нацији српској, о владаоцима, царевима, краљевима, кнежевима и деспотима, као и о свим догађајима у народу српском"), објављена крајем 2018.године. Рукопис се налази у Архиву САНУ и ово је његово прво објављивање 222 године након ауторове смрти.

ФЕСК 2019-награда Пишчевићу

Признање је додељено у категорији(иначе, награђују се наслови у три категорије) издања старе грађе чији значај има обележје непролазне културно-историјске вредности. По речима др Александра Јеркова, преседника жирија , никад лакше није извршен избор за књиге које треба наградити, као што је то било ове године.

Признање у име Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" Шид, у сали Комбанк дворане 23.маја 2019.године примила је Славица Варничић, директор.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal