* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Промоција ИСТОРИЈА СРПСКОГ НАРОДА

Иако првобитно планирана за 17.децембар 2018.године, промоција књиге „Историја српског народа“ одржана је у сали Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ Шид 1. марта 2019.године.

Промоција ИСТОРИЈА СРПСКОГ НАРОДА

Да прецизирамо, реч је о рукопису Симеона Пишчевића (пуни назив „Књига о нацији српској, о владаоцимја, царевима, краљевима, кнежевима и деспотима, као и о свим догађајима у народу српском“) који се чува у Архиву САНУ у Београду, а издавачи су управо поменута библиотека и Издавачка кућа „Академска књига“ из Новог Сада.

Промоција ИСТОРИЈА СРПСКОГ НАРОДА

Уз напомену да Библиотека ове године слави 170 година постојања, пригодан поздрав присутнима упутила је Славица Варничић, директор Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ Шид, а о књизи су говорили професор др Ђорђе Ђурић, уредник и приређивач, професор др Бранко Бешлин и др Мирослав Павловић. А у име Академске књиге говорила је Бора Бабић.

Ако се подсетимо да су Пишчевићеви „Мемоари“ били окосница за „Сеобе“ Црњанског, онда је сувишно говорити о значају овог другог , по први пут штампаног, Пишчевићевог рукописа.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal