Skip to main content

Одељење за децу

odeljenje za decu

Позајмно одељење за децу својим радом пружа услуге малишанима, предшколском узрасту и корисницима до 14 година. Смештено је у приземном делу библиотеке, намештај модерног дизајна, живих боја потпуно прилагођен и примерен најмлађим читаоцима и ствара пријатан амбијент.

 Фонд одељења за децу чине уз богату референсну збирку (енциклопедије, атласи, страни речници), сликовнице и публикације за предшколски узраст, лектиру за ученике основних школа, књиге за тинејџере, белетристику. На овом одељењу деца имају слободан приступ књигама и бирају их по сопственом избору. Нове књиге посебно се излажу како би корисници лако и брзо дошли до информација о новим насловима.

 Поводом Дечје недеље, сваке године Народна библиотека „Симеон Пишчевић“ спроводи акцију бесплатног уписа ђака првака са територије наше општине. Оваквим начином уписа, циљ нам је да привучемо што већи број нових корисника.

 Изузетну сарадњу имамо са вртићима и школама, као и са Установама културе, а све у циљу популарисања књиге и развијања читалачких навика. Редовно организујемо радионице за децу, изложбе и друге активности.

 

 

  • Датум креирања: .

 

 

 Народна библиотека Србије    Матица српска    Српска академија наука и уметности    Платформа COBISS