* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић

Претходно вече у Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ у Шиду, дружили смо се са књижевницом Бранкицом Дамјановић, која је без имало ласкања оставила снажан позитиван утисак на све присутне. Књижевницу је представила директорка Библиотеке, Славица Варничић и пожелела угодан боравак у општини Шид у којој Бранкица први пут гостује.

Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић

Бранкица Дамјановић је две деценије радила на телевизији као водитељка, спикерка, новинарка, али како каже - највише се пронашла при писању, што је убрзо сврстава међу омиљене књижевнице данашњице. У својим радовима показује да је њен пут праћен интуицијом, осећањима, искреношћу, емпатијом, али и искуством стеченим током дугогодишњег рада са људима, а све то нам је саткала и приказала у насловима „Добро је“, „Не бих ово могла без тебе“, „Рукопис мога брата“, „Рекла ми је волим те“ и „Сетило се мајке“.

 Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић

Омиљена је међу женском популацијом, јер велича и негује љубав, духовност и исказивање осећања, што је уједно и била тема књижевне вечери. Највише је окупирала срца када је поделила своју мисао да је и те како важно на првом месту уважавати, разумети и волети себе, и то не у смислу себичности, већ у оном где, када прихваташ себе, остављаш простор да волиш и прихваташ друге онаквима какви јесу. То је Бранкица, једноставна а тако постојана у свима нама.

 Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић

Како се вече привело крају, сви присутни изразили су жељу да Бранкица поново гостује код нас, на чему се књижевница срдачно захвалила и поручила да је тако нешто и те како изводљиво када је оваква публика у питању.

Књижевно вече са Бранкицом Дамјановић

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal