* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

Књижевно вече

У предвечерје значајног јубилеја, 170 година постојања, Народна библиотека "Симеон Пишчевић" Шид угостила је 16. децембра 2019. књижевницу Симониду Милојковић. Иако су овакве вечери углавном пријатне, ову би смо ипак издвојили због тема о којима се говорило, али и због изузетно пријатне комуникације са гошћом.

Књижевно вече

Симонида Милојковић је 16 година радила као новинар, па је то искуство, несумњиво, имало утицаја на њено касније књижевно стваралаштво.Прва књига, "Грабљивица" објављена је 2007. године и достигла тираж од 210 000 примерака и сматрају је врхунским делом савремене светске књижевности. Следи роман "Љубав у доба кокаина", који је постављен на позоришну сцену, а Симонида држи предавања и организује трибине у циљу превенције наркоманије код младих.

Књижевно вече

Роман "Жена" говори о трансродним особама, а роман "Дијагноза:љубав", објевљен крајем 2018, је љубавни психотрилер.

Књижевно вече

С обзиром на чињеницу да су теме из стварног живота са стварним ликовима, утолико је интересантнији био разговор о њима. Гошћа плени својом елоквентношћу и познавањем материје. Посетиоци у Народној библиотеци "Симеон Пишчевић" Шид су показали интересовање за дијалог. Штета је само што није било млађе популације којој су ове теме итекако интересантне.

Ми смо провели једно лепо, свечарско вече.

 

  • Created on .

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal