* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

ОГЛЕДИ ИЗ ПРОШЛОСТИ ЦРКВЕ

Друго вече за редом се Културно образовни центар Шид у оквиру овогодишњих шестодецембарских слободарских промоција, појављује у улози издавача. У сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" Шид у уторак 4.децембра 2018.године представљена је нова књига Бориса Фајфрића "Огледи из прошлости цркве".

ОГЛЕДИ ИЗ ПРОШЛОСТИ ЦРКВЕ

По речима рецензента доц. др Бориса Стојковског књига свештеника Бориса Фајфрића заправо представља збир његових чланака и студија о наизглед различитим, али међусобно врло повезаним темама. Са једне стране, Борис Фајфрић је православни свештеник, али се као докторант на Православном богословском факултету Универзитета у Београду на озбиљан и методолошки утемељен начин бави и историјом Цркве.

 "Током мастер и докторских студија често сам време проводио читајући књиге разних садржина и тако своје знање обогаћивао. Желећи да своје ново стечено знање пренесем другима, писао сам научне радове и објављивао их у научним часописима, те ова књига садржи збирку мојих научних радова, насталих током протеклих година", каже аутор.

ОГЛЕДИ ИЗ ПРОШЛОСТИ ЦРКВЕ

Присутне је у име организатора поздравио Срђан Малешевић, директор Културно образовног центра Шид,изразивши задовољство што у нашем граду млади настављају традицију писаља по узору на старије генерације. А о књизи Бориса Фајфрића је говорио професор Душан Лукић, овог пута у улози лектора. Професор Лукић је, између осталог, рекао да је књига за све узрасте и да је свевременска, те је као такву треба прочитати.

Осим Културно образовног центра Шид, организатори ове манифестације су Народна библиотека "Симеон Пишчевић" Шид и Књижевна заједница Шид.

 

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal