* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

НАГРАДА АПОЛОН

Овогодишњи добитници међународне књижевне награде АПОЛОН, дружењем 6.новембра 2018. у Народној библиотеци "Симеон Пишчевић" Шид, прославили су ово лепо признање. Награду додељује едиција СИРМ и Библиотека "Глигорије Возаровић" из Сремске Митровице.

НАГРАДА АПОЛОН

У групи од четири награђена аутора налазе се Бабкен Симоњан, Петко Шипинкаровски, Елка Њаголова и Срђан Малешевић.

Бабкен Симоњан је из Јерменије. Он је песник,есејиста, преводилац, професор универзитета и почасни конзул Србије у Јерменији.Члан је Савеза писаца Јерменије и Удружења књижевника Србије. Предаје српски језик на универзитету у Јеревану.

Петко Шипинкаровски долази из Македоније, из Струге. Писац, песник, публициста, књижевни критичар.

Свој изостанак је оправдала Елка Њаголова из Бугарске, с надом да ће до сличног сусрета неком другом прилико доћи.Елка је председник Академије словенских књижевности и уметности у Варни и редовни члан Академије руске словесности.

Четврти, овонаграђени, је Срђан Малешевић, директор Културно-образовног центра Шид, песник, писац, више од деценије председник организационог одбора "Вишњићевих дана",један од оснивача часописа "Шидина", председник Књижевног клуба "Милош Црњански".

Недељко Терзић, како сам рече, гост у улози домаћина, водио је кроз ово дружење упознавши присутне са основним подацима о награђеним ствараоцима.

 

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal