* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

АГАПЕ У ШИДУ

АГАПЕ У ШИДУ

Ко је могао, а није дошао, погрешио је. Ретко када је сала Народне библиотеке "Симеон Пишчевић" у Шиду толико пуна да, заиста, нема места ни за стајање. Управо тако је било 24.септембра 2018, када је ова библиотека била домаћин једне од манифестација у оквиру Музичко едукативног фестивала Еуфонија 5. Организатори су Основна школа "Филип Вишњић" Шид, Удружење грађана "Шидарт" Шид и Удружење грађана "Еуфонија" Нови Сад, а под покровитељством Општине Шид.

Под називом "Агапе у Шиду" гости су били Арно Гујон, познати хуманитарац, доброчинитељ из Француске, чији је мото СВИ МОЈИ ПУТЕВИ ВОДЕ КА СРБИЈИ и његова порука је да будућност зависи од нас, а сваки позитиван чин, ма како био мали, имаће ефекат, као што свако семе има и свој плод. Поента је у давању, јер, како су му рекли мештани једног села на Косову и Метохијиа, ако не одвојиш нешто од себе, у суштини то и није давање.

АГАПЕ У ШИДУ

Александар Гајшек, уредник и ТВ водитељ емисије "Агапе", а између осталог и модератор трибина религијског и културног садржаја и овом приликом причао је о надахнутим разговорима са Владетом Јеротићем, који је многима био узор и ауторитет у оном лепом смислу, а не на основама ауторитарности. Александра Нинковић, потпредседник Образовног-истраживачког друштва "Михајло Пупин" у Београду је и сакупљач најобимније материјалне грађе о Михајлу Пупину.

Сакупила је више од 15000 углавном непознатих и необјављених докумената о животу и раду генија из Идвора. Говорећи о Пупину, и овом приликом је помињала Теслу и Миланковића.

 

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal