* Народна библиотека - "Симеон Пишчевић" * Петра Koчића 1 - Шид *  тел: 022 712495  *   

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ

Књижевни сусрет из области русинског језика, књижевности и културе организован је у суботу 22.септембра 2018.године у Шиду, у Народној библиотеци "Симеон Пишчевић". Библиотека, као домаћин сусрета, угостила је чланове Друштва за русински језик, књижевност и културу из Новог Сада и чланове Секције Друштва из Шида.

Сусрет је био посвећен значајним годишњицама из календара за 2018.годину везаним за Шид, русинским књижевницима пореклом из Шида, а било је речи и о новијим издањима Друштва. Овом приликом Библиотеци су уручени поклони с намером да се фонд на русинском језику континуирано попуњава.

Госте је поздравила директор Славица Варничић, која је говорила о активностима библиотеке, осврнувши се на биографију Симеона Пишчевића. О Завичајном одељењу, у ком су смештене књиге на русинском језику, госте је упознала Велинка Масал Античевић, а о раду Друштва говориле су Ирина Папуга и Леона Хајдук.

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ

Овом приликом су обављене припреме за верификацију Уговора о поклону, вредној збирци на русинском и српском језику, из разних области, које је Леона Хајдук поклонила овој библиотеце. Збирка се чува као засебна целина у Завичајном одељењу.

Изражавајући жељу да до поновног сусрета дође што пре, сви присутни су изразили задовољство овом посетом и разменом искустава.

 

 
© 2012 Народна библиотека - Симеон Пишчевић - Шид. Сва права задржана.

Поставио и одржава Шидски портал™ sidski-portal