НАГРАДЕ ЗА ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ

НАГРАДЕ ЗА ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ

Дугогодишња је пракса да се манифестација "Вишњићеви дани" званично затвара у Народној библиотеци "Симеон Пишчевић" Шид, доделом награда за најбоље литерарне радове и концертом Музичке школе "Филип Вишњић" из Шида.

Овогодишњи конкурс за литерарне радове (који расписује Библиотека), као и увек, имао је две теме, за ученике виших разреда основних школа и за средњошколце. Прва тема је носила назив "Филип Вишњић, највећи од Вукових певача" а друга "Његове су песме смиље и босиље за гробове витезова наших".

НАГРАДЕ ЗА ЛИТЕРАРНЕ РАДОВЕ

Комисија на челу са професором Душаном Лукићем за најбоље је прогласила радове Јелене Здјелар, Емилије Поповић и Иване Поповић, у категорији основних школа. Најбољи рад међу средњошколцима имала је Маја Мишковић а затим Маријана Ивковић и Драгана Рац.

Ученице су прочитале награђене радове, а ученици Музичке школе су својим нумерама улепшали ово вече.

Библиотека је награђеним ученицима поклонила лепе књиге, као и бесплатну годишњу чланску карту (свим учесницима су додељене чланске карте).
До новог виђења, Срђан Малешевић, директор Културно-образовног центра Шид, званично је затворио овогодишње Вишњићеве дане.