Skip to main content

НАСТУП ДЕЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

За вредне ученике распуста нема, те је тако Библиотека јуче уз најмлађе и најдраже госте обележила Међународни дан дечје књиге, како би се скренула пажња на потребе најмлађих читалаца. Дух јучерашњег дружења је носио поруку о магији књижевног надахнућа и важности развијања љубави према књизи, те и чињеницу да је неопходно подстицати малишане на учешћа у оваквим скуповима.

НАСТУП ДЕЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

Учествовала су деца основних школа шидске општине, где су се одазвале следеће школе „Филип Вишњић“ Вишњићево, „Вук Караџић“ Илинци, „Бранко Радичевић“ Шид и „Сремски фронт“ Шид. Учесници програма били су: Ненад Ковачевић, Ленка Винчић, Чарна Аничић, Вељко Петрашевић, Дуња Кошуљандић, Теодора Ристић, Исидора Хемела, Марија Хрчек, Сара Бојић, Никола Крижанић, Јања Бурмазовић, Вања Бурмазовић, Ана Гаврић, Огњен Куљански, Вук Радановић, Сара Мирковић, Тамара Тинтор, Никола Јовичић, Сара Мишчевић, Петра Летић, Лана Јовановић, Миа Грубач, Давид Кошуљандић, Милица Станковић и један добровољац предшколац- Софија Поповић.

НАСТУП ДЕЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

Старије колеге песници који су желели да подстакну и бодре мале уметнике, били су Веселин Вучковић и Снежана Михајловић, завичајни писци са широком лепезом песама за децу. Подршку учесницима пружили су родитељи, као и Мира Продић, наставник Српског језика, те им се захваљујемо на ангажовању. Модератор скупа била је књижничарка Дечјег одељења Гоца Арсеновић. За очаравајућ звук флауте током програма, заслужна је била Ана Гаврић.

НАСТУП ДЕЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЕЧЈЕ КЊИГЕ

Међународни дан дечје књиге обележава се 2. априла на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена, почевши од 1967. године, према одлуци Унеска. Творац маштовитих и веома поучних бајки овом одлуком добио је свој дан у години, а у знак поздрава тог подухвата, библиотеке и читалишта широм планете афирмишу и охрабрују младе нараштаје на стваралачке и креативне подвиге у књижевности.

 

  • Датум креирања: .

 

 

 Народна библиотека Србије    Матица српска    Српска академија наука и уметности    Платформа COBISS